View Full Version: Rezumat la legenda intemeierii moldovei

Wellamoh > Books > Rezumat la legenda intemeierii moldovei


Title: Rezumat la legenda intemeierii moldovei
Description: sau legenda dragos voda


Cristina Star - June 6, 2006 07:45 AM (GMT)
azi facem repetitie pt marea inspecite la romana si yo trebe sa invat rezum asta. lam pus aici pt k poate cineva a 4a sau alta cls are nevoie d el la temele pt vacanta etc. here it goez:

Dragos este prezentat ca fiind un maramuresean cariua ii placea vanatoarea. intro zi se aventureaza in niste codri fabulosi la vanatoare impreuna cu canii sai. acesta zareste un zimbru, un animal cu coarne contorsionate si o barba deasa. dupa o alegrare a acestuia neintrerupta de o zi si o noapte caniii sai mor rand pe rand in afara de o catea pe nume molda. cand ajung in fara unei ape , molda se arunca in ea gasindusi astfel sfarsitul. indurerat de pierderea sa, dragos reuseste la loveasca fatal bourul. ii taie capul si il ia cu el ca pe un trofeu al izbanzii. in final, reuseste sa se faca stapan pe tara in care sa petrecut vestita vanatoare. galrei ii da numele moldova dupa catea, tara ia numele garlei si capul de bour devine simbol din stema acesteia.

dak am avut greseli d ortografie sau punctuatie corectiatile voi :D

Kamora - June 6, 2006 08:28 AM (GMT)
:bv:
Imi place..Si..Cred ca ai stil de scriitoare. :> :hihi:

Margery Skelton - June 6, 2006 12:35 PM (GMT)
Da, e bun, dar cam scurt ... :)

Marina Roxelana - June 6, 2006 01:37 PM (GMT)
pai e rezumat..si 99% dintre legende sunt scurte. si mam luat dupa povestirea profei pe mom subiectului kre era d vreo 1 pag :pain:

Kamora - June 7, 2006 05:48 PM (GMT)
=)) =)) =))
Serios? :shocked:
Hosted for free by zIFBoards