View Full Version: Hoppträning på en superSuzy

Mulen > Skorpan > Hoppträning på en superSuzy


Title: Hoppträning på en superSuzy
Description: och varit på BB och kikat på mulebebis


skorpan - August 18, 2006 07:31 PM (GMT)
Oj vad tiden går fort.
Unge herr Nossebro fick vilodag tisdag och onsdag. Hade tänkt att rida på tisdagen men jag och C började göra i ordning i vår sadelkammare och det var faktiskt himla kul. Fint blir det också. Hannah var med och hjälpte till men efter en stund så sadlade hon på Nancy och tog ett pass i paddocken. Det såg riktigt bra ut. Nancy gillar verkligen henne. Hade dressyrsoffan på med gelepad över så sitsen blev lite mindre och passade Hannah bättre. De övade på att sitta ner i trav och galopp.

På torsdagen var Hannah på dressyrträning med Nancy. Hon får rida lektion på henne ett tag tills hon kan sitta ordentligt i traven. Nancy är så himla balanserad och blir inte störd. Och kan hon sitta på Nancy så kan hon sitta på Suzy senare.
Träningen gick superduper bra. Tränaren berömde häst och ryttare massvis och tycker Nancy är :wub: . Vilken fantastisk läromästare hon är min dam. Dessutom mår hon prima av denna typ av "pensionering". Hör och häpna Nancy gick på tygeln nästan hela tiden och trampade på jättefint. Det är INTE en lättriden häst.

Efteråt red jag ut med C. red Nosse samma skogssväng igen. Precis lika duktig :wub: älsklingshästen som förra gången. Avslutade med att försöka galoppera i paddocken men han orkade verkligen inte. Total soppatorsk. Men han har ju ingen kondis och går ute på nätterna så jag gick därifrån igen.

Red Suzy på ängen. Hon hade ju också fått 2 dagars vila och kände att jag var tvungen att känna över henne lite inför dagens träning. Hon var jättefin på ängen med fokus på galoppfattningar som blir bättre ju mer hon spänner av.

Idag var det träning för U igen. Tränade ju en gång tidigt i somras men nu tar det fart igen. Han är fantastiskt duktig på markarbete och får hästarna att bli lösgjorda och fina. Fick göra väldigt basic med focus att inte övergöra för mycket.

Bla så skrittade vi på en volt sedan lägga an ytterskänkeln, vinkla höften och lätta något i innerhanden och vips fattade Suzy en fin avslappnad galopp. Jag brukar förbereda henne med halvhalt, ordentliga hjälper etc men det behövs inte :blush: hon förstår ändå.
Fick även skritta in mellan två hinder i en studs. Lägga en galoppfattning i mitten och tvärvända runt hinderstödet för att sedan bryta av till skritt. Det var början till en galoppiruett det. Min tanke var "Hallå du där, jag sitter på en travare, vi kan inte sådant" men höll naturligtvis tyst och gjorde bra ifrån oss efter vår förmåga.
Efter ett par försök fick vi bibehålla gloppen och komma på ett hinder. Det gick också jättebra.
Efter att vi hoppat studsen skulle vi vända innanför en oxer som stod väldigt nära. Där tänkte jag igen att nu blir det för svårt med Suzys balans men hon fixade det med. Det enda vi fick göra var att förflytta blicken från början.
Suzy blir väldigt spänd och ivrig i hoppningen emellanåt. Hon tycker det är superduperkul och fort skall det gå. Men oftast gick det ganska avspänt och jag kunde bara följa med henne. Sista rundan var kanon :clap: Högt över hindrena var hon. När hon blir spänd och jag korrigeringsrider så river hon emellanåt.
U:s motto var att låt hästen tänka själv och ta ansvar. Då tycker den det är roligt och det skall det ju vara.
Hoppade nog upp emot metern idag så nu känns det som tävlingsdebuten närmar sig. Får ju hoppa henne som ungponny i år och nästa och där är ju LD 80 cm.

U tyckte att både traven och galoppen har blivit mycket bättre. Nästa träningstillfälle blir och 2 veckor. tror nog Hannah får rida Nancy ett tag så mamman kan få rida ponnyn :blush:
Målet är att när det är dags att börja hoppträna Nosse så skall Suzy vara såpass lättriden att Hannah kan träna på henne för U.

Stressade sedan resten av dagen med att åka hit och dit :puke:
Men avslutade med att åka och hälsa på Mfl och mules nyaste medlem :wub:
Mfl såg ut att må riktigt bra och längtade redan hem. Tösen sov sött, tittade upp och gäspade 100 ggr.
Nu skall jag bli social med min syster igen som kommit hit på ett helgbesök med målet inriktat på GEKÅS

Darbhanga - August 18, 2006 07:41 PM (GMT)
Jag tror bestämt det bor en liten ettrig ponnyryttare i dig! :lol: När blir debuten då?

Lite orättvist att du åker på Gekås så ofta föresten! -_-

skorpan - August 18, 2006 08:01 PM (GMT)
Fick ju aldrig någon ponnytid så jag tar igen det nu :lol:
Gekås hade jag skippat om det inte var för att syrran vill dit. Behöver inget just nu men kommer troligtvis hem med för mycket. Det kan bli dyrt att handla billigt :wacko:

Retzina - August 18, 2006 08:18 PM (GMT)
Duktiga dig och Suzy. Ni hoppar ju riktigt högt ju :clap: !


CosmicQueen - August 18, 2006 08:22 PM (GMT)
Oh så mfl har fått en liten tjej nu alltså, vad roligt. :)

Vad avis jag blir på Gekås besök...det är ju sjutton att man ska ha över 80 mil dit... :angry2: Eller tur kanske... :angel:

Mathil - August 18, 2006 08:38 PM (GMT)
Kul att det går bra med Suzy :)

Mirre - August 20, 2006 07:37 PM (GMT)
HA! Här missar man tydligen en del å nu ser man att det minnsann bor en ponnyryttare i dig också.. ;)
Å dessutom ska du ju ut å tävla! :D

Härligt att Nancy sköter sig med Hanna,det är perfekt med de äldre,Bruno fick ju också fungera som läromästare till Sandra och hon minns honom med mkt glädje och klurar ibland på saker som hon faktiskt kunde göra på Bruno osv..

alazzi - August 20, 2006 07:43 PM (GMT)
Det är störtkul att rida ponny :) Har inte heller haft någon ponnytid, ridskolan hade mest stora ackordshästar när jag var barn. Så då kan man rida en lite stor häst istället :)

Imponerad av lilla Suzy! Vilken toppenhäst :)

Skogsmulle - August 20, 2006 08:50 PM (GMT)
Vad härligt att ha så duktiga hästar på alla nivåer :) hm men jag tvivlar på att roy blir någon läromästare för linnea men man ska väl aldrig säga aldrig, Mirre hade väl inga tankar på att cia skulle bli sandras läromästare ;)

Vad rolig tmed MFL och att hon är så pigg, om allt gått bra då längtar man nog hem ganska snart :)

Icka - August 21, 2006 08:16 AM (GMT)
Vad härligt med en sån bra träning och att hon är så duktig! :wub: Fina, fina ponnyn... :love:

Kula tt det fungerar så bra för Hanna och Nancy nu också, verkar som om H kommit över en tröskel med sin ridning. Att polletten trillat ner och att hon verkligen vill mer nu än tidigare. Vad duktig hon är! :clap:

Jag vill också till Ge-Kås! :angry: Jag vill handla massor av saker! :angel:
Många kramar!
Hosted for free by zIFBoards