View Full Version: Liquidatie August Adjoeba

Gangsters Inc's: Mobbed Up Forum > De onderwereld > Liquidatie August Adjoeba


Title: Liquidatie August Adjoeba


puparo - August 11, 2008 02:31 PM (GMT)
Slachtoffer liquidatie speelde rol in dossier-Holleeder
maandag 11 augustus 2008 14:16

Het slachtoffer van de liquidatie vandaag in Amsterdam is de 34-jarige Surinamer August Adjuba, een bekende van de politie en een grote jongen in het milieu. Dat bevestigen diverse bronnen tegenover Elsevier.

De A.J. Ernststraat in Buitenveldert (Amsterdam-Zuid)
De naam van Adjuba stond al langere tijd op een zogenoemde dodenlijst.

Holleeder
Hij komt voor in diverse liquidatieonderzoeken rondom Willem Holleeder. Kroongetuige Peter La Serpe heeft verklaard dat hij eerder - vlakbij de plek van de liquidatie van vanmorgen – samen met Jesse Remmers gewapend en wel vergeefs heeft liggen wachten bij de woning van ‘een lange neger’. Dat was Adjuba.

Ze hadden zelfs een keer met ‘een neger’ in de lift van diens flat gestaan, maar wisten niet zeker of hij de juiste persoon was. Toen ze verslag uitbrachten aan hun opdrachtgever, zei die woedend dat ze hoe dan ook hadden moeten schieten,

Drugsmilieu
Adjuba zat veel in Suriname en zou een familielid zijn van ex-junglecommando en drugshandelaar Ronnie Brunswijk. Hij viel op door zijn dure kleding en was vermoedelijk zelf ook actief in het drugsmilieu.

De politie wilde de identiteit van het slachtoffer nog niet bevestigen.

De liquidatie komt een week na de uitspraak van procureur-generaal Harm Brouwer in de GPD-kranten. Dankzij de inzet van het Amsterdamse OM was er volgens Brouwer een eind gekomen aan de liquidatiegolf in Amsterdam.

Lees alles over Willem Holleeder en de liquidaties in het dossier.

Door Gerlof Leistra

puparo - August 11, 2008 02:36 PM (GMT)


Toeval dat beiden een link hebben met de grote cokehandelaar Ronnie brunswijk?????


Tips gevraagd inzake moord op Johannes Kastiel, oud-lijfwacht van Ronnie Brunswijk
NLJD Copyright © Het Juridisch Dagblad
dinsdag, 27 mei 2008
Vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht roept het Amsterdamse korps de hulp in van het publiek voor
tips rond de moord op Johannes Kastiel. De voormalige lijfwacht van Ronnie (Ronny) Brunswijk is gedood in een lift.
Brunswijk is de oud-leider van het Junglecommando (JC) in Suriname, eind jaren tachtig van de vorige eeuw. Hij voerde
strijd tegen het terreurbewind van Desi Bouterse. Brunswijk was ooit de persoonlijke lijfwacht van Bouterse.
Het lichaam van Kastiel werd zondag 20 april 2008 om 19.45 uur in de flat Gooioord in de Bijlmer (Amsterdam Zuidoost)
aangetroffen.
Na de uitzending wordt op de website van Opsporing Verzocht meer informatie gepubliceerd.
Opsporing Verzocht wordt vanavond uitgezonden bij de AVRO rond 21.50 uur op Nederland 1. Herhaling: woensdag 13.15
uur op Nederland 2.
Tips kunt u reeds doorgeven via het digitale tipformulier of bellen tijdens/na uitzending met 0800 60 70.
Nederlands Juridisch Dagblad, NJD § Juridisch nieuws
http://juridischdagblad.nl _PDF_POWERED _PDF_GENERATED 11 August, 2008, 15:32puparo gelooft niet zo in toeval


groetjes

puparo - August 11, 2008 02:38 PM (GMT)

puparo - August 11, 2008 02:52 PM (GMT)
In de moordzaak in Amsterdam-Zuid Oost op Johannes Kastiel, de ex-lijfwacht van Ronnie Brunswijk, blijft verdachte Jermaine W. voorlopig vastzitten. De rechtbank zag vanmorgen geen aanleiding hem op vrije voeten te stellen, zoals zijn advocaat verzocht.

Hoewel Jermaine W. niet werd herkend door een getuige bij een zogenaamde Oslo-confrontatie (herkennen van de dader in een opstelling) en zijn DNA niet is teruggevonden op de plaats delict, dacht het OM genoeg reden te hebben om de rechter te vragen hem niet te laten gaan.

Zo zou de politie Jermaine W. over de tap hebben horen vragen aan familie om kleding van hem te verbranden. Ook heeft Jermaine W. aan een infiltrant in zijn Huis van Bewaring opgeschept over een vuurwapen dat hij in bezit zou hebben gehad, maar dat hij met een moker in stukken heeft geslagen. Hoewel de advocaat van W. nog zo nauwkeurig was geweest om hierover met een wapenhandel te bellen ('dat lukt niet met een moker, mevrouw, alleen met een slijptol'), zag de meervoudige kamer toch genoeg reden om W. voor nog 90 dagen achter de tralies te houden.

GangstersInc - August 11, 2008 03:30 PM (GMT)
Het moorden gaat vrolijk verder. De mensen op de circulerende dodenlijst kunnen dus ondanks alle arrestaties en een Soerel en Hillis op de vlucht niet rustig over straat.

Wat betreft de Brunswijk connectie weet ik het niet Pup. Kwam het beveel voor de moord op "die neger" niet van die Turkse baas?

Hollander - August 11, 2008 11:29 PM (GMT)


’Vermoorde man was vriend Brunswijk’
Door KEMAL RIJKEN

AMSTERDAM - Voor de deur van zijn huis in de Amsterdamse wijk Buitenveldert is gisteren de Surinaamse drugscrimineel August ‘Segebai’ Adjuba (34) doodgeschoten.

De recherche verricht onderzoek op de plaats waar August Adjuba is neergeschoten. FOTO ANP/EVERT ELZINGA
Hij stond al vier jaar op een dodenlijst.

,,Ik heb hem geprobeerd te reanimeren, maar het was al te laat,’’ zegt Israëliër Michaël Asuss die verderop in de A.J. Ernststraat woont. De oud-soldaat van het Israëlische leger werd rond kwart over tien ’s ochtends opgeschrikt door machinegeweervuur. ,,Het waren keiharde schoten. Ik ben naar buiten gegaan en erop af gerend. De schutters waren al weg en op de grond lag een grote, gespierde, zwarte man.’’

Het slachtoffer lag op zijn buik en smeekte om hulp. ,,Ik draaide hem om, maakte zijn mond schoon en gaf mond-op-mondbeademing. Ook kwam er een huisarts aangerend. Die heeft hem gereanimeerd,’’ vertelt Asuss. De Israëliër schreeuwde om een ambulance, maar die kwam te laat. ,,Na 20 minuten zei de arts: „Laat hem maar gaan, het is al te laat,’’ aldus de helpende buurtbewoner.

De daders van de liquidatie gingen er in een zilverkleurige vluchtauto vandoor. Vermoedelijk reden ze over de ringweg A10 naar stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. Daar parkeerden ze de wagen op het Voorlandpad. Ze staken hem in brand en vluchtten weg. Een andere auto vatte ook vlam en brandde volledig uit.

Volgende de Amsterdamse politie is de schietpartij in Buitenveldert een afrekening in het criminele circuit. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat het slachtoffer August Adjuba heet. Jesse R. en Giuseppe ‘Peter’ la S. zouden hem in 2004 al hebben geprobeerd te vermoorden. La S. fungeert als kroongetuige in het grootscheepse liquidatieonderzoek-Passage dat justitie en politie al geruime tijd verrichten.

De kroongetuige heeft een reeks verklaringen afgelegd over een fors aantal afrekeningen in het criminele circuit. Volgens La S. ging de moord op Adjuba eerder niet door omdat het doelwit naar Suriname vertrok.

Kort daarvoor hadden La S. en Jesse R. niet durven schieten omdat zij niet zeker wisten of zij de juiste man voor zich hadden, aldus de verklaring van kroongetuige La S.

Buurtbewoners vertellen dat August ‘Segebai’ Adjuba Deel uitmaakte van het kartel rond de Surinaamse drugsbaron en politicus Ronnie Brunswijk. De voormalige leider van het junglecommando is door de rechtbank in Haarlem bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel voor drugshandel.

,,Ik ken die jongen,’’ vertelt een Surinaamse buurman, die vreest voor zijn veiligheid en daarom alleen met de naam ‘RMH’ in de krant wil. ,,Hij was geen makkelijke jongen en had veel vijanden. Hij had ook winkels in Paramaribo. In de Surinaamse gemeenschap is hij een bekende persoon.’’puparo - August 12, 2008 04:09 PM (GMT)
August Adjuba zou de opdrachtgever zijn geweest vd ontvoering op 23 july 2008 van een man (36) die toen door 3 gewapende en gemaskerde mannen op de Churchilllaan uit zijn auto was getrokken en was meegenomen in een andere auto. Men vroeg losgeld ve bekende vh slachtoffer die de politie inlichtte en die 3 man arresteerde maar Adjuba werd niet opgepakt.


David het kan inderdaad een vervolg zijn vd lijst maar het wereldje is hoe dan ook klein in Amsterdam. Kastiel en Adjuba kun je ook zien als deel vd Ronnie Brunswijk cocaine diaspora in nederland. Adjuba schijnt trouwens meer rippartijen te hebben gedaan en ook roofovervallen misschien komt er wel meer naar buiten


groetjes

puparo - August 12, 2008 04:33 PM (GMT)


en verrek daar is opeens nog een moordzaak in zicht: 31-jarige Antilliaan ‘Rico’ Flores LopezGeliquideerde Surinamer was betrokken bij ontvoering
dinsdag 12 augustus 2008 11:46

De maandagochtend in Amsterdam geliquideerde Surinaamse crimineel August Adjuba was vorige maand betrokken bij een gewelddadige ontvoering in Amsterdam-Zuid. Hij zou de opdrachtgever zijn geweest.

Liquidatie in Buitenveldert
Dat melden bronnen aan Elsevier.

Woensdagavond 23 juli trokken gewapende en gemaskerde ontvoerders rond middernacht een 36-jarige man op de Churchilllaan uit zijn auto. Vervolgens sleurden ze hem in een andere auto en gingen er vandoor. Toen de ontvoerders bij een bekende van het slachtoffer losgeld eisten, informeerde die de politie. De ‘uitruil’ was vastgesteld voor de volgende middag.

Dadergroep
De recherche formeerde een team van tachtig mensen. Dankzij een tip over overlast kon de politie snel de bij de ontvoering betrokken vluchtauto achterhalen. De recherche ging uit van een dadergroep van drie man in de leeftijd van 20 ŕ 30 jaar. Een arrestatieteam kon op het afgesproken tijdstip van de overdracht drie mannen aanhouden. Adjuba (34) zou daarbij zijn ontkomen. Sindsdien werd hij gezocht.

Adjuba stond volgens kroongetuige Peter La Serpe op een dodenlijst van de Turkse crimineel Ali Akgün. In het milieu werd hij gevreesd als ‘ripper’: zo nodig met geweld pikte Adjuba met zijn kompanen – net als hij Surinaamse bosnegers - grote partijen drugs af van andere criminelen. Een ripdeal van diens neef zou voor Akgün het motief zijn geweest om huurmoordenaars in te schakelen.

Mislukt
Door onhandigheid van La Serpe en medeverdachte Jesse Remmers zou de liquidatie zijn mislukt. Akgün ontkent elke betrokkenheid.

Vrij recent heeft de politie Adjuba diverse keren gehoord. Die noemde de verklaring van La Serpe toen onzin en ontkende de neef te hebben geript. Akgün zit nog steeds vast, maar de rechter verdenkt hem niet langer van het opdracht geven voor liquidatie van Adjuba. Eind deze maand moet Akgün opnieuw voorkomen en beslist de rechtbank of hij nog langer vastgehouden mag worden.

Uzi
Op 15 januari 2005 was Adjuba getuige van een dodelijke schietpartij in een parkeergarage in het centrum van Amsterdam. Na een avondje stappen zag hij hoe het latere slachtoffer, de 31-jarige Antilliaan ‘Rico’ Flores Lopez, plotseling met een uzi liep te dreigen. Een ‘man in het wit’ –Adjuba – probeerde te sussen, maar de 26-jarige half-Indonesische Boneka B. kreeg de uzi te pakken en schoot daarmee zijn bedreiger dood.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam doet geen nadere mededelingen over de liquidatie van Adjuba. Ook over diens rol bij de ontvoering wil de woordvoerder niets zeggen.

Lees ook de weblog Liquidatie: jachtseizoen weer geopend van Gerlof LeistraDoor Gerlof Leistra


puparo - August 12, 2008 04:42 PM (GMT)


en zo is het cirkeltje dus weer rond want deze Boneka is dezelfde als de verdachte vd moord op ex agent en bruinsma killer Martin hooglandn De Telegraaf vandaag een spannend verhaal over de arrestatie van Boneka B., die Martin Hoogland zou hebben vermoord toen deze op 18 maart 2004 even buiten kwam, uit de gevangenis in Hoorn. Ik kom er later op terug, maar één detail is wel erg opmerkelijk: Boneka had die dag verlof, mét enkelbandje. Het bandje is gesaboteerd, dat staat vast, maar volgens zijn advocate heeft hij voor het tijdstip van de moord een alibi. Hoe hard dat alibi is kan ik niet beoordelen, maar hoe slim ben je als je zo'n liquidatie uitvoert op een dag dat je met een enkelband rond moet lopen? De politie lijkt ook te twijfelen: Boneka B. is dan ook al weer vrijgelaten.

Gepubliceerd door Hendrik Jan om 10:20 | Permanente link
Reacties
Dus je kunt concluderen dat JvdH een des Telegraafs sensatieverhaal heeft gepubliceerd.
En nu ik hier toch post, waarom reageert de media niet op het feit dat het filmpje van de 'moordenaar' van Kennedy al uit 1994 stamt. Of heb ik wat gemist, of stoot ik nu soms tegen wat zere pootjes?

Geplaatst door: Snorretje | 2 september 2006 om 14:04

Hoe is het in dodsnaam mogelijk dat deze Boneka B nog afgelopen jaar is veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf, en doodleuk aan een enkelbandje thuis zat?:
( Bron: AT5-site)
EIS:
15 jaar cel na schietpartij Centrum

18-11-2005 De officier van Justitie heeft vijftien jaar cel geëist tegen de 27-jarige Boneka B. , die in januari in een parkeergarage in de Reguliersdwarsstraat een man heeft doodgeschoten na een ruzie.
Bij de ruzie trok het 31-jarige slachtoffer, Rico Flores Lopez, zijn machinegeweer. Het wapen kwam daarna echter in handen van Boneta B. Hij schoot twee keer op Lopez, die ter plekke overleed.
Volgens de officier heeft B. de tijd gehad om te vluchten en had hij niet hoeven schieten. Het OM ziet het daarom als moord. Volgens advocaat Ficq heeft B. gehandeld uit zelfbescherming. De rechter doet 1 december uitspraak.
UITSPRAAK:
Negen jaar voor moord Flores-Lopez

1-12-2005 De man die in januari Rico Flores-Lopez in een parkeergarage in de Reguliersdwarstraat doodschoot, is tot 9 jaar veroordeeld. Het OM had 15 jaar geëist. Volgens de advocaat van de schutter handelde haar cliënt uit noodweer.
In de nacht van 16 januari kregen twee mannen ruzie met twee anderen over een verkeersopstopping. In de vechtpartij pakte Flores-Lopez zijn machinepistool, maar stopte dit weg. Toen de ruzie weer oplaaide bemachtigde een andere man het wapen en schoot Flores-Lopez dood.
De rechtbank acht niet bewezen dat de dader uit noodweer handelde. Hij gaat in hoger beroep.

Buiten of hij die liquidatie op Hoogland wel uitgevoerd kan hebben, zou deze pik toch niet buiten mogen lopen, lijkt mij ?

GangstersInc - August 12, 2008 05:33 PM (GMT)
Foto van August Adjuba:
user posted image

GangstersInc - August 13, 2008 07:57 AM (GMT)
Moord op Adjoeba stond op agenda

Plaatse delict in Amsterdam-Buitenveldert waar maandag August Adjoeba is geliquideerd.
AMSTERDAM - August Adjoeba, die gisteren is geliquideerd in Amsterdam-Buitenveldert, had zowel in de Amsterdamse als de Surinaamse onderwereld vele vijanden. Op Surinaamse fora op internet werd de moord al vorige maand aangekondigd.

Kroongetuige Peter la Serpe, die verklaringen heeft afgelegd over tal van Amsterdamse liquidaties, zegt eind 2004 al in de bosjes te hebben gelegen om Adjoeba te liquideren - wat tot twee keer toe mislukte.

In het Surinaamse drugsmilieu was Adjoeba berucht om het grove geweld dat hij gebruikte en om de voortdurende diefstal van drugs van concurrenten.
In een kennelijke drugsruzie zou Adjoeba onlangs nog rivaal 'Boyke' hebben laten ontvoeren, waarna die 'twee miljoen losgeld' zou hebben betaald. Al eind juli werd op internetforum Mamjo openlijk over een moord op Adjoeba, alias 'Segebai' ('Brute baas'), gespeculeerd.

Op 24 juli: 'Sege kan niet over straat want froktoe en zijn mannetjes zoeken hem de hele dag.' 'Hij zoekt de hele dag met een gun.' 'Ik heb jullie gezegd, zijn kaolo hoofd gaat bossen straks.' Een getuige hoorde de daders gisteren in het Surinaams tegen Adjoeba schelden: ''Een van de daders riep in het Surinaams: 'Je moeder is een hoer'.'' (PAUL VUGTS)

puparo - August 13, 2008 03:05 PM (GMT)

via Korterink's forum gevonden:Politieberichten, verzorgd door bureau Voorlichting & Publiciteit K.P.S.


Meest gezochte personen Zoeken = Cntrl + F


29 april 2006

Aanhouding Piet Wortel

Is enige tijd geleden in Nederland de sinds maart 2005 gezochte "Piet" Wortel aangehouden, waarvan de volledige personalia luidt:
Wortel, Siegfried Ulrich Humphrey, geboren op 13 december 1968 te Paramaribo, verblijvende Sr. Winston Churchillweg 573 in district Wanica en Marie Curiestraat 18 in Paramaribo.
Alias: Patrick Lijngaard,
14-11-68

Status: Gezocht
Delict: Overtreding wet
Verdovende middelen en
deelneming criminele
organisatie

Opsporing, aanhouding en voorgeleiding, op last van de Procureur-Generaal van Suriname, d.d. 8-3-2005.


VERRICHT ZELF GEEN ACTIE !!!, maar bel: 404819 of 08523760 (Bijzonder Onderzoeksteam (BOT), 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.Wortel is gedetineerd in Nederland. De signalering - en vermelding in de lijst "Gezochte personen" - is met ingang van heden vervallen.


puparo - August 13, 2008 03:14 PM (GMT)
Beste mensen,

Allereerst R.I.P. SEGE

De opdrachtgever in deze Liquidatie is PIET WORTEL hij is ook de gene die Nippie heeft laten om brengen en dat zeg ik betrouwbare bronnen. Deze liquidatie is zomaar geweest. Het was niet Sege die het plan beraamd heeft om Beppie te ontvoeren dit waren die jongens C-murder en groep, SEGE heeft ze nog gewaarschuwd en nu moet hij dit met de dood bekopen. Mensen hij heeft die jongens gewaarschuwd en zei ook ik bemoei niet, maar zei hebben niet geluisterd. Jammer, jammer!! weer een broeder dood

puparo - August 13, 2008 03:38 PM (GMT)


en het cirkeltje is weer rond met deze oude bekende van ons:


Nippi:

Geliquideerde Nibte had miljoenen euro’s schuld

De Surinaamse `zakenman’ en drugsdealer Wensley Nibte die de vorige week in Amsterdam-Zuidoost, Nederland ,door middel van kogels om het leven is gebracht, zou een schuld van miljoenen euro’s hebben en deze niet hebben kunnen terugbetalen. De Nederland-se politie weet echter niet of er een verband bestaat tussen de lening en de dood van Nibte. De moord op Nibte heeft nauwelijks aandacht getrokken in Nederland, omdat hij niet past in de serie liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Echter spreken de Nederlandse kranten vandaag van een Surinaamse topcrimineel en “…die in de Surinaamse hoofdstad bekend stond als drugsdealer”.
Volgens hun stond de 46-ja-rige Nibte in Paramaribo bekend als `een grote drugsdealer, met het uiterlijk en de manieren van de ideale schoonzoon. `Nippi’, zoals zijn bijnaam luidde, bezat veel onroerend goed, een autoverhuurbedrijf, een tankstation en een bar-restaurant.
De Telegraaf schrijft dat volgens bronnen in Paramaribo Nibte in financiële problemen is geraakt. Een lening van miljoenen euro’s zou hij niet hebben kunnen terugbetalen. Dat was de re-den dat een groot deel van zijn bezit op de veiling werd gebracht. Het is nog onduidelijk of er verband is tussen de lening en zijn dood. De politie vond het lichaam van Nibte zater-dagnacht aan de Picoletstraat in Amsterdam-Zuid-oost. Hij was met schoten uit een vuurwapen om het leven gebracht. De man zat achter het stuur van een auto waarvan de motor nog draaide. In zijn woning in Zuidoost lagen een grote som geld en diverse kostbare goederen.
puparo - August 13, 2008 03:53 PM (GMT)


kennelijk een vriendje van Piet Wortel want sinds dezelfde dag gezocht voor dezelfde delicten:


24 januari 2005

Gezocht

Wortel, Siegfried Ulrich Humphrey, geboren op 13 december 1968 te Paramaribo, verblijvende Sr. Winston Churchillweg 573 in district Wanica en Marie Curiestraat 18 in Paramaribo.

Status: Gezocht
Delict: Overtreding wet Verdovende
Middelen en deelneming
criminele organisatie Opsporing, aanhouding en voorgeleiding, op last van de Procureur-Generaal van Suriname, d.d. 20-1-2005.


VERRICHT ZELF GEEN ACTIE !!! maar bel: 404819 of 08523760 (Bijzonder Onderzoeksteam (BOT), 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.


Crisis, Ricardo Orlando, geboren op 4 december 1963 te Paramaribo, verblijvende Latourweg 79 en Merimistraat 10 in Paramaribo.
Status: Gezocht
Delict: Overtreding wet Verdovende
Middelen en deelneming
criminele organisatie
Opsporing, aanhouding en voorgeleiding, op last van de Procureur-Generaal van Suriname, d.d. 20-1-2005.


VERRICHT ZELF GEEN ACTIE !!! maar bel: 404819 of 08523760 (Bijzonder Onderzoeksteam (BOT), 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

puparo - December 9, 2008 03:36 PM (GMT)
Roofmoord René Karamatali opgelost?
Wednesday 19 November 2008
Almere - Met zijn stoere zwarte Opel Antara met zwartgrijze 20 inch velgen vertrok hij zondagavond 19 oktober vanuit zijn woning aan de Picassostraat 24 in Almere. Maar René Karamatali (29) keerde niet levend terug. Vorige week werd hij gevonden: vermoord en weggemoffeld in een rioolbuis onder een klinkerweggetje aan de Poortmolenstraat. Twee getuigen, die nog niet door de politie ...

zijn getraceerd, verklaren tegenover De Telegraaf dat zij de daders hebben gezien: drie mannen, onder wie een grote blonde kerel, die in het avondduister aan het graven waren. "Je zag meteen dat het niet deugde."

Medewerkers van een rioleringsbedrijf stuitten afgelopen donderdagmiddag op het stoffelijk overschot van de Almeerder. Er was geklaagd over een verstopping en een zware rioollucht. Toen ze de zuigmond in het riool staken, deden ze de gruwelijke ontdekking: René Karamatali, die door zijn verontruste familie op een internationale opsporingslijst was geplaatst. De recherche moest de complete straat openbreken en de riolering omleiden om bij de lugubere inhoud van de dikke rioolbuis te kunnen komen. De recherche liet de dode man langdurig in het rioolwater liggen om in alle rust sporenonderzoek te kunnen doen, onder een witte tent en achter schermen met zwart plastic. "Ik liep één dag ervoor over die put", zegt een buurtbewoner, die dagelijks zijn herdershond uitlaat. "Vlakbij staat een gemaal, waaruit vaak een rioollucht komt. Maar dit keer was de geur sterker en leek uit de straat te komen." De in Suriname geboren René Mohamed Nizar Karamatali was een opvallend figuur, type bodybuilder: krachtig postuur, kort zwart krullend haar, opvallende bakkebaarden en een ringbaardje, oorbel in linkeroor en opvallende littekens en moedervlekken. Sinds twee jaar runde hij particulier recherchebureau en beveiligingsbedrijf 'René Security', eerst vanuit zijn woning aan de Jol 24-22 in Lelystad en later vanuit zijn dure huurwoning aan de Picassoweg in Almere.

De website van zijn bedrijf is inmiddels uit de lucht, maar in oude pagina's stelde Karamatali gewerkt te hebben als veiligheidsmanager bij diverse bedrijven en hotels. Zijn piepjonge bedrijf schetste hij als "een landelijk opererend gerenommeerd beveiligingsbedrijf". "René Security is beveiliging op maat waarbij klantgerichtheid en vakmanschap centraal staan", aldus de brochure van het bedrijf. Het beveiligingsbedrijf had een speciale vergunning van justitie om te mogen opereren. Ook claimde hij een eenmanszaak in de uitzendbranche te bestieren.

In deze buis propten drie verdachten het lijk.
Foto: Bob Friedlander

Het moordslachtoffer zei dat zijn bedrijf een erkend leerbedrijf was bij vakorganisatie Ecabo, waardoor hij beveiligers mocht opleiden. Bij zijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel liet hij noteren '45 werkzame personen', kortom: het beeld werd geschetst van een succesvol bedrijf. Maar in werkelijkheid verkeerde Karamatali in financiële problemen, eigenlijk al de laatste twee jaren. Schuldeisers kwamen geregeld aan zijn deur, ook afgelopen zomer nog. En kort voor zijn verdwijning deed hij nog enkele kredietaanvragen vanuit zijn kantoor en woning aan de Picassoweg. Dat huis is vorige week volledig ontruimd. Aan de kale vloeren en wanden herinnert niets meer aan het moordslachtoffer. "Zijn vrouw heeft op de dag van Sint Maarten, dinsdag 11 november, dus nog voordat hij was gevonden, het complete huis uitgeruimd. Ze kon de huur niet meer opbrengen, en woont nu bij een tante. Ze was vreselijk ontdaan door zijn verdwijning", aldus een buurman. Ex-klanten van Karamatali benadrukken dat hij veel zaken deed met beveiligingsbedrijf 'Bensecurity', eveneens gevestigd in Almere. Klanten kregen via Karamatali facturen van dit bedrijf. "De hele familie Karamatali werkt bij dat bedrijf, onder wie een broer."

Omwonenden zijn verbijsterd over de rioolmoord. "Hoe kunnen ze hem nu in dat riool hebben gekregen? Die weg en het onderliggende riool zijn zes jaar geleden aangelegd", zegt een omwonende, die er pal tegenover woont. Dat mysterie wordt opgelost door twee getuigen, die De Telegraaf traceerde, en die nog niet zijn gehoord door het 30 man sterke rechercheteam.

"Ik zag drie man graven bij dat gemaaltje. Dat viel vreselijk op, omdat het in het avonddonker was. En het waren bepaald geen werklui. Ze droegen ook geen werkkleding, zoals overalls of zo. Ik meen dat ze reden in een blauwe Opel Vectra", zegt Ă©Ă©n getuige, die vlakbij werkt. Een andere Almeerder, die ook dagelijks langs het 'moordriool' rijdt, zegt: "Het was een donkere stationwagen, mogelijk een Astra. Het was waarschijnlijk een maandagavond, rond acht uur, dat ik die mannen daar zag graven. Dat was vreemd, je voelde dat het niet deugde. Het waren zeker geen medewerkers van een nutsbedrijf." Volgens bronnen was Karamatali goed bevriend met de 49-jarige Brian Armand Stein, een vechtsporter die sinds 14 oktober 2008 wordt vermist, vijf dagen voor de verdwijning van Karamatali.


Stein is die dinsdag om halftwaalf 's avonds voor het laatst gezien door een vriend in Amsterdam. Hij was in het bezit van een huurauto, een grijze Peugeot 206 met Nederlands kenteken 85-XF-JS. Stein heeft een tatoeage van een adelaar op zijn borst en op beide armen een tatoeage van een pauw met bloemen, aldus de politie Amsterdam-Amstelland. Op Surinaamse internetfora wordt druk gespeculeerd over de verdwijningszaken: volgens forumleden is de moord op Karamatali onderdeel van drie moorden/verdwijningen: "René was een mattie van Brian Stein, die ook sinds kort spoorloos is verdwenen. En zijn broer is 2 jaar geleden ook vermist, vijf maanden later ook dood gevonden. Geeft te denken, niet? Helaas voor hun vriendinnen en familie, die zitten met een hoop leed. Brian is nog steeds niet gevonden en zijn auto ook niet. Ik vind het allemaal een beetje eng worden."

Ook René Karamatali's Opel Antara, met kenteken 98-XV-VS, is nog niet gevonden door de politie.
puparo - February 6, 2009 12:20 PM (GMT)
ik bedoel deze brian stein die met addjuba en 9oneka betrokkenwaren bij de dood van antilliaan Rico
* Hosted for free by zIFBoards